made by
GÖTEBORG
VI SAMARBETAR MED LOKALA ELDSJÄLAR
Att samarbeta med likasinnade lokala eldsjälar i Göteborg har för oss kommit naturligt, vi tror på närproducerat och kärlek till det man gör.
Att samarbeta med likasinnade lokala eldsjälar i Göteborg har för oss kommit naturligt, vi tror på närproducerat och kärlek till det man gör.
Det hela började i en liten lokal på Räntmästaregatan i stadsdelen Lunden i Göteborg 1977. Här köade folk för att köpa glass eller sorbet. Hemligheten? Den smakade precis som den var framställd. Hemgjord, helt enkelt. Konceptet har hängt med sedan dess. 2009 tog Katarina och Håkan Mild över Lejonet & Björnen och bestämde sig för att expandera och utveckla. Men de båda lovade varandra att villkoren var som tidigare. Naturliga och noga utvalda råvaror, inget annat. Familjen Mild har levererat glass & sorbet till Burgerssons shakes & desserter sedan starten 2013.
OM GLASSMÄSTARE ANDERS LEJONBJÖRN FICK KOMPONERA EN BURGARE:
Grillat briochebröd, i botten en ramslöksmayo. Sedan hade jag lagt på karamelliserad lök som är stekt i lönnsirap. Färsen hade jag använt en 50/50 blandning av bringa och karré från Iberico grisen. Kryddat köttet med salt, peppar, spansk paprika och citroncest. Lägg på en skiva manchego. Ovanför köttet kommer lite picklad lök och för hetta även lite picklad jalapeno. I toppen en klick bra ketchup som inte är för söt.
Burgersson samarbetar med närliggande aktivitet- och teambuildings företag. Burgersson Skanstorget har idag ett samarbete med OnAir Gameshows på Övre Husargatan. OnAir ligger bara ett stenkast ifrån våra restaurang. Boka middag på Burgersson innan eller efter er företagsaktivitet, möhippa, svensexa eller kalas. För mer info besök OnAir Gameshows.